Магазин
  • 067 424 32 36
  • 063 459 37 44
  • 050 833 43 83
Пн-Пт 10-16
Сервіс
  • 096 270 02 53
Пн-Пт 10-16
Ціни та наявність можуть бути не актуальними. Ми переможемо! Слава Україні!

Canon EF 50mm f1.8 STM







В 2015 році компанія Canon анонсувала об’єктив Canon EF 50mm F/1.8 STM, який за досить невеликий проміжок часу встиг стати справжнім бестселером.


Цей світлосильний 50-міліметровий об’єктив («полтінік») чудово підходить і до повнокадрових, і до неповнокадрових дзеркальних камер Canon. Крім того, на сьогоднішній день купити Canon EF 50mm можна значно дешевше, у порівнянні з іншими світлосильними фіксами.





Canon EF 50mm f1.8 STM








Canon EF 50mm F/1.8 STM – це покращена версія попередньої моделі Canon EF 50mm F/1.8 II, яка стала, свого роду, легендою.


Але, незважаючи на свою популярність, об’єктив мав ряд конструктивних недоліків: пластиковий корпус, повільний шумний автофокус, погана різкість при відкритій діафрагмі та байонет не найкращої якості. Новий об’єктив теж виготовлений з пластику, але байонет тут вже металевий.







Canon STM




Про зміни в системі автофокусування говорить сама назва об’єктиву. Абревіатура STM вказує на застосування крокового двигуна автофокусування, адаптованого для відеозйомки. Основна відмінність STM-приводу полягає в тому, що він може переміщувати лінзи з різною швидкістю: в режимі фотографування - швидко, а при відеозйомці - повільно і плавно.


Сказати, що Canon EF 50mm F/1.8 STM фокусується абсолютно безшумно неможна: в процесі роботи присутнє ледь чутне гудіння. В залежності від швидкості обертання фокусувального кільця частота звуку помітно змінюється. Оскільки кільце фокусування тут електронне, повертаючи його, Ви керуєте тим самим STM-приводом автофокусу. Реакція електроніки тут досить швидка, тому відсутність прямого контакту з механізмом фокусування абсолютно не відчувається. Проблем з ручним фокусуванням не виникає: різкість можна навести максимально точно.




об'єктив canon


В конструкції об'єктива відбулись й інші зміни. Canon EF 50mm F/1.8 STM отримав сім пелюстків діафрагми (в Canon EF 50mm F/1.8 II було п'ять пелюстків). Завдяки цьому, при зйомці на прикритій діафрагмі в зоні боке не утворюються лінії у формі гайки, вона залишається круглою. Така діафрагма називається закругленою і застосовується в портретних об'єктивах для створення максимально м’якого розмитого фону, без відволікаючих елементів.


Спеціальне покриття Super Spectra допомагає забезпечити точний баланс кольорів і високу контрастність, а також усуває відблиски і роздвоєння зображення при відбиванні світла від сенсора камери.





Мінімальна дистанція фокусування Canon EF 50mm F/1.8 STM складає 35 сантиметрів від площини матриці. Звичайно, цього не вистачить для повноцінної зйомки макро, але для зйомки з близької відстані, наприклад квітів, об’єктив підходить ідеально.



Canon EF 50mm f1.8 STM

Купити Canon EF 50mm F/1.8 STM та інші об'єктиви популярних брендів (Нікон, Панасонік, Пентакс, Фуджіфільм, Самянг, Соні, Тамрон, Токіна) можна в нашому інтернет-магазині Цифровичок з представництвами у Львові та в Києві. Крім того, в нас Ви отримаєте професійну консультацію від кваліфікованих фахівців, щодо вибору фото-, відео- та іншої цифрової техніки і аксесуарів.

Создание интернет-магазина Cyfrovychok.ua - PHPShop. Все права защищены © 2004-2024.