Магазин
  • 067 424 32 36
  • 063 459 37 44
  • 050 833 43 83
Пн-Пт 10-16
Сервіс
  • 096 270 02 53
Пн-Пт 10-16
Ціни та наявність можуть бути не актуальними. Ми переможемо! Слава Україні!

Акумулятор смартфон Цифровичок ЛьвівДослідники з Університету Центральної Флориди розробити метод створення гнучких суперконденсаторів, які дозволять суттєво підвищити автономність портативних пристроїв. Крім того, елементи живлення на таких суперконденсаторах мають значно більший ресурс у порівнянні з сучасними літій-iонними акумуляторами.


За словами вчених, ці пристрої не втрачають своєї ємності, навіть після 30 тис. робочих циклів (заряд-розряд).


Як запевняє один з учасників проекту Нітін Чаудхери (Nitin Choudhary), суперконденсатори можуть підзаряджатись всього за декілька секунд. При цьому одного такого заряду вистачає на цілий тиждень автономної роботи.


Спроби використання суперконденсаторів для заміни традиційних акумуляторів здійснювались вже не одноразово. Але головною проблемою були габаритні розміри таких пристроїв.


Для того, щоб досягти такої ж ємності, як в літій-іонних акумуляторів, суперконденсатор повинен мати порівняно великі розміри. Але авторам дослідження вдалось зменшити габарити суперконденсаторів завдяки так званим двовимірним матеріалам завтовшки всього декілька атомів.


Дослідники розробили суперконденсатори, які складаються з мільйонів нано-трубок діаметром близько декількох нанометрів. Раніше вчені вже встановили, що використання двовимірних матеріалів може використовуватись для створення сховищ енергії високої ємності.


Але до відкриття дослідників з Університету Центральної Флориди цю ідею було складно реалізувати на практиці. Дослідники припускають, що їх розробка також може використовуватись і для живлення електромобілів.

Создание интернет-магазина Cyfrovychok.ua - PHPShop. Все права защищены © 2004-2024.