Магазин
  • 067 424 32 36
  • 063 459 37 44
  • 050 833 43 83
Пн-Пт 10-16
Сервіс
  • 096 270 02 53
Пн-Пт 10-16
Ціни та наявність можуть бути не актуальними. Ми переможемо! Слава Україні!

Симетричний роз’єм USB Type-C сьогодні все частіше зустрічається в нових смартфонах і планшетах, але виробники ноутбуків і ПК-моноблоків менш активно впроваджують стандарт в свої продукти через складності з дизайном і підвищенням собівартості.



Виробники мікросхем і комплектуючих до ПК стверджують, що стандарт USB Type-C стає все популярнішим, у зв’язку з попитом на продукти віртуальної реальності і відповідним зростанням вимог до перепускної здатності інтерфейсів.


Але в більш консервативному світі ноутбуків більшість виробників поки що не мають бажання інтегрувати новий інтерфейс у свої продукти. Лише деякі компанії працюють над створенням пристроїв з симетричними роз’ємами USB, випуск яких планується на кінець 2016 року. І тільки в 2017 році USB Type-C може стати нормою на ринку ноутбуків.



Розробники комп’ютерної техніки повідомляють, що є дві ключові складності на шляху до впровадження інтерфейсу USB 3.1 і, відповідно, нового роз’єму и. Перш за все, цей інтерфейс підтримує роботу з досить великою силою струму (за специфікаціями USB Power Delivery – до 100 Вт), що може викликати проблеми з відведенням тепла при розміщенні декількох роз’ємів. Іншими словами, потрібні суттєві зміни в дизайні продуктів для повноцінної підтримки стандарту.


Другою проблемою впровадження USB 3.1 є те, що інтерфейс підтримує швидкість передавання даних до 10 Гбіт/с, але для досягнення такої швидкодії необхідний новий підсилювач і кабель відповідної специфікації. Все це суттєво збільшує собівартість виробництва. На сьогоднішній день компанія Apple вже обладнала свої ноутбуки портами USB-C, Asus і HP оновлюють існуючі моделі, замінюючи «старі» порти на «нові». А ось Lenovo, Acer і Dell не поспішають запроваджувати новий інтерфейс у свої портативні комп’ютери.


Создание интернет-магазина Cyfrovychok.ua - PHPShop. Все права защищены © 2004-2024.