Магазин
  • 067 424 32 36
  • 063 459 37 44
  • 050 833 43 83
Пн-Пт 10-16
Сервіс
  • 096 270 02 53
Пн-Пт 10-16
Ціни та наявність можуть бути не актуальними. Ми переможемо! Слава Україні!

На ринку фототехніки невелике затишшя. Основні анонси пройшли в липні 2019 року. Тепер можемо звернути увагу на деякі ідеї, що пропонують реалізувати виробники фотоапаратів в майбутньому. Недавно ми писали про бездротову зарядку фотокамер CANON та можливість вибору точки фокусування напрямом Вашого погляду. Цього ж разу зупинимось на інших задумках.

В процесі експлуатації об'єктива в середину конструкції попадає сторонній пил та бруд. Користувачі фототехніки звертаються в сервісні центри по обслуговуванню фотоапаратів, щоб почистити внутрішні лінзи об'єктива. Але за словами сервісних інженерів, не всі лінзи варто чистити. Як відомо, конструкція об'єктива досить складна. Частина лінз всередині є склеєними між собою і розклеювати їх не рекомендується. В подальшому це може вплинути негативно на роботу вашого об'єктива. Окрім того, під дією зміни температур та й з плином часу склеєні лінзи починають деформовуватися. В окремих випадках відбувається відслоювання. В новому патенті інженери компанії КЕНОН пробують вирішити це питання замінивши сучасний клей на адгезив. Як відомо, останній більш стійкий до змін температур, що мало б вберегти конструкцію лінз від розтріскування швів поклейки.

Canon 50-80mm F1.1

З іншої сторони, Canon активно працює і над розширенням лінійки своїх обєктивів. Аналізуюючи зареєстровані патенти, незабаром можна чекати на новий об'єктив з нестандартною на сьогодні фокусною відстанню 50-80mm. Поки невідомо, яка саме світлосила буде в об'єктива, але імовірно вона буде фіксованою та й загалом проскакують ідеї про неймовірні F1.1. Швидше за все, об'єктив розробляють для бездзеркальних фотоапаратів з байонетом R. На даному етапі це лише задумки. Чи втіляться вони в життя покаже тільки час.

Інженери працюють не лише над модернізацією об'єктивів, але й фотокамер. Ще один патент говорить про розширення динамічного діапазону майбутніх фотоапаратів за рахунок удосконалення вже існуючої системи Dual Pixel CMOS AF (DPAF). Саме ця технологія забезпечує чітке та плавне фокусування при відео та швидкий автофокус при фотозйомці камерами Canon. Матриця розроблена на базі DPAF складається з дводіодних пікселів. Інформація з кожного фотодіода опрацьовується камерою по-різному, залежно від завдання. Для визначення фази фокусування дані аналізуються окремо з кожного з діодів пікселя, а в процесі обробки зображення апаратом інформація опрацьовується разом. Розширення динамічного діапазону хочуть досягнути за рахунок зміни ISO для різних діодів пікселя матриці. На кожен фотодіод подаватиметься різне значення, а вихідні дані аналізуватимуться в комплексі при обробці та зчитуванні.


Процес розробки та удосконалення фототехніки довгий та складний, але всі зусилля спрямовані лише на одне - максимально задовільнити бажання та потреби свого користувача.
Создание интернет-магазина Cyfrovychok.ua - PHPShop. Все права защищены © 2004-2024.